Mage Soft beschikt over een uitgebreid monitoring systeem voor het controleren van systemen en services. Het systeem controleert continu de staat van de onderdelen en kan, indien zo geconfigureerd, alarm slaan wanneer iets niet in de haak is.
Een dergelijk alarm kan per e-mail en SMS worden verstuurd al naar gelang het niveau van het alarm.

Behalve voor een goede controle op de werking van uw machines kan een dergelijke tool ook gebruikt worden voor maandelijkse SLA rapportages. Het systeem kan dergelijke gegevens automatisch genereren, het type SLA is configureerbaar per dienst.

Indien de te monitoren servers niet direct Internet toegang hebben is het mogelijk één machine te configureren als proxy. Deze zal intern de monitoring verzorgen en de resultaten rapporteren aan ons systeem.

Dit systeem is ook inzetbaar voor derden. Indien u uw server in de gaten wilt houden neemt u dan contact op voor een analyse en offerte.

IPV6

Het monitoringsysteem is ook geschikt voor het monitoren van servers en websites die gebruik maken van ipv6. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw server ook via deze "nieuwe" route benaderbaar is.