Telefonische bereikbaarheid - woensdag 4 april 2012

Wegens een wijziging aan de telefooncentrale waren wij soms minder goed telefonisch bereikbaar. Dit probleem is verholpen.

 
Black building tests EUnetworks - donderdag 16 februari 2012
Het datacenter waar het meeste van onze hosting plaatsvindt, EUnetworks, zal elk kwartaal een Black Building test uitvoeren. Hiermee kan de beste garantie worden afgegeven om de eisen en wensen van alle partijen binnen het datacenter op het gebied van de infrastructuur te garanderen.

De Black Building Tests in 2012 zijn vastgesteld op:

  • Dinsdag 21 februari
  • Dinsdag 01 mei
  • Dinsdag 07 augustus
  • Dinsdag 06 november
De tests worden ieder gefaseerd uitgevoerd om uitval te voorkomen en problemen tijdig op te merken. 
Netwerk onderhoud - 17 dec 2011 - zondag 27 november 2011

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december zal er onderhoud plaats vinden aan ons netwerk. Het netwerk zal dan dubbel worden uitgevoerd zodat een storing aan een switch niet direct tot een storing in het netwerk resulteert. Dit kan niet zonder downtime, het huidige netwerk moet worden aangepast en ook de servers zullen moeten worden voorzien van dubbele netwerk verbindingen.

Tussen 23:00 en 04:00 zullen de servers tijdelijk niet bereikbaar zijn, er zal ook worden getest of de failover inderdaad werkt zoals gepland zodat in de toekomst dit niet tot onverwachte storingen zal leiden.

 
Onderhoud stroomvoorziening EUNetworks - 19 nov 2011 - dinsdag 15 november 2011
Op 19 november 2011 zal vanaf 08:00 een aantal testen worden uitgevoerd aan de stroomvoorziening van het datacenter EUNetworks.
Uiteindelijk zal de volledige externe toevoer van stroom worden onderbroken en zal het datacenter volledig op de eigen noodstroom voorziening draaien. Elk afzonderlijk onderdeel is al getest de afgelopen weken, men verwacht geen problemen.

 
Storing interne DNS resolver - vrijdag 22 juli 2011

De machine die externe DNS verzoeken afhandeld vanuit het interne netwerk had vannacht een storing, hierdoor was het niet mogelijk om vanuit intern, externe adressen te resolven. Dit is vannochtend om 9:30 verholpen door de verzoeken via een andere server te laten lopen.

 
Trage SAN - maandag 7 maart 2011
De netwerk eenheid die voorziet in de dataopslag (SAN) heeft wat moeite met het bieden van de verwachte performance. De hardware zou voldoende capaciteit moeten hebben dus we gaan de software en configuratie doorspitten op eventuele oorzaken. Omdat tijdens dit onderhoud de gehele SAN niet beschikbaar is worden tijdelijk alle diensten verplaatst naar lokale opslag op de servers zelf. Uontvangt nog een bericht per e-mail over wanneer dit exact plaatsvindt. Wat betreft back-ups, die draaien gewoon door, ook met deze tijdelijke oplossing.

Update: alle issues zijn verholpen en de SAN draait weer op optimale snelheid. Alle machines zijn terug gemigreerd.